Tips voor iedereen die een autodonatieproces leidt

Veel mensen zijn betrokken bij het uitvoeren van auto donaties in de VS, en ze hebben te maken met vele uitdagingen langs de weg. Het meest voorkomende probleem is een mogelijke oplichter die probeert hulpeloze mensen hun zuur verdiende geld afhandig te maken. Gelukkig zijn er enkele stappen die u kunt nemen om dit raadsel te vermijden.

Tip 1: Zoek een Donor

Er zijn veel mensen die zeker graag om u te helpen in uw auto donatie inspanning, maar niet alle van hen zijn echt. U zult merken dat er veel organisaties zijn, die echt zijn, en er zijn er veel die er alleen maar op uit zijn om mensen op te lichten. Om deze reden, moet u een donor vinden die echt is, en dan hen benaderen over uw bezorgdheid. Ten eerste, kunt u met hen te praten aan de telefoon en controleren of ze een garage hebben waar ze kunnen werken aan uw auto. Zo niet, zoek dan naar een lokale garageservice die belastingaftrekvoordelen biedt aan donateurs, en ga voor degene die het volledige spectrum van diensten aanbiedt.Niets leidt af van het proces van geven.

Tip #2: Zoek een legitieme liefdadigheidsinstelling

Ondanks het feit dat je in het proces van het doneren van uw auto, moet je niet uit het oog verliezen van het feit dat er veel echte goede doelen die hulp bieden aan mensen te helpen auto’s te verwerven. Het probleem dat veel mensen hebben is dat ze alleen heel erg bewust van het feit dat liefdadigheidsinstellingen bestaan, en handig, ze vaak over het hoofd dat er veel meer goede doelen die hulp bieden. Zorg ervoor dat de liefdadigheidsinstelling die u kiest er een is waar u vertrouwd mee bent. Zorg ervoor dat het personeel niet alleen kennis heeft van auto’s, maar ook van andere zaken. Het personeel moet in staat zijn om u advies te geven als dat nodig is. Zorg ervoor dat ze in staat zijn om voedsel en lekkernijen aan te bieden nadat uw auto is verwijderd.

 

 

Tip 3: Geef niet alles aan iedereen

Wanneer u aan autodonatie denkt, zijn er andere dingen die u in gedachten moet houden. Er zijn veel mensen die niet in de positie zijn om hun hele inboedel aan liefdadigheid te geven. Degenen die vrijgevig zijn, helpen veel mensen in nood. Helaas zijn er ook mensen die misbruik maken van uw goede bedoelingen. Helaas hebben zij vaak vele manieren om mensen hun geld afhandig te maken. Overweeg wat onderzoek te doen voordat u besluit te doneren. Als je merkt dat een goed doel duizenden dollars meer vraagt dan het eigenlijk waard is, is het tijd om uit te kijken naar een andere donatiedienst.

Tip 4: Laat je niet oplichten door bedrieglijke opstellingen

Je ziet vaak advertenties dat Soda, Grill en Soda Pop aanbieden om wat geld te doneren aan een bepaald goed doel. Het klinkt geweldig, en wie zou niet willen doneren aan een goed doel dat kinderen aan eten helpt? Echter, voordat u uw spullen doneert aan een liefdadigheidsinstelling, moet u zich goed verdiepen in de organisatie en nagaan wat ze werkelijk doen. Soms wordt u doorverwezen naar een goed doel dat uw artikel zou kunnen gebruiken, maar misschien kunnen zij het niet gebruiken. Het is ook belangrijk om te onthouden dat je spullen worden verkocht en dat de meeste organisaties vijf procent van de waarde van je spullen krijgen en houden.

Tip #5: Neem contact op met uw lokale stadsbestuur

Veel mensen zijn zich er niet van bewust, maar een flink aantal plaatselijke overheidsinstanties voeren een programma uit dat Zorgkwijtschelding heet en dat alles biedt, van omscholing tot informatie en wettelijke vertegenwoordiging voor mensen die het zich niet kunnen veroorloven hun eigen wettelijke vertegenwoordiging te kopen. Lokale overheden lanceren vaak programma’s als deze om hun burgers te helpen. U hebt misschien gehoord van of gezien een advertentie voor dit soort agentschappen op televisie. Deze agentschappen zijn soms ook partnerschappen met goede doelen voor gezamenlijke marketing en andere festiviteiten.

Als u specifieke vragen hebt, kunt u het beste contact opnemen met de afdeling Ouderen en gehandicapten van uw plaatselijke overheid. Zij kunnen uw vragen het best beantwoorden en u helpen de meest geschikte manier te vinden om uw spullen af te geven. Meestal zullen zij ervoor zorgen dat uw auto door een sleepdienst wordt opgehaald als u ouder bent dan 70 jaar of komt te overlijden. Zorginstellingen aanvaarden ook alle soorten donaties van voertuigen, en zullen sommige of al uw spullen aan deelnemende liefdadigheidsinstellingen schenken. Belastingaftrek wordt meestal aangeboden aan donoren met een aangepast voertuig. Donoren kunnen tot 35% belastingvermindering of meer krijgen. Voertuigen die aan deze organisaties worden geschonken, worden geveild, en een deel van de waarde van elke veiling wordt aan het goede doel betaald. Voertuigen die aan deze organisaties worden geschonken, moeten worden gecontroleerd voordat ze van het terrein van de donor worden verwijderd. Zij moeten worden verwijderd met een “phonesonde l├ęger” (een speciale machine voor het oprapen van de vreemd gevormde voertuigen). Indien zij niet binnen een redelijke termijn worden verwijderd (gebruikelijk voor voertuigen van minder dan een jaar of minder), komt het belastingaftrekgedeelte van de schenking alleen toe aan de schenker van het lopende jaar.