De houtworm Bestrijden in uw huis

Houtworm is een term die gewoonlijk wordt gebruikt om de verschillende soorten kevers aan te duiden die zich in en op dood of rottend hout bevinden. Deze kevers voeden zich met de schimmel en ander organisch materiaal in het hout, waardoor ze goed gedijen. Helaas betekent dit ook dat wanneer u rottend hout in uw huis hebt, u waarschijnlijk met deze kevers te maken zult krijgen. Er zijn veel verschillende soorten van deze insecten die uw huis kunnen binnendringen via bomen in de buurt of via meubels die te lang buiten hebben gestaan. Als u ergens in uw huis rottend hout hebt, is het waarschijnlijk dat u deze kevers snel genoeg zult zien. Gelukkig zijn er manieren om ze uit je huis te verwijderen zodat ze niet meer terugkomen. Hier leggen we uit hoe je houtworm in je huis kunt doden en hoe je kunt voorkomen dat ze weer terugkomen.

Houtworm bestrijden

Waarom heb je houtworm in je huis?

Er zijn twee hoofdredenen waarom u last kunt hebben van houtworm in uw huis. De eerste is dat uw huis staat in een gebied met een hoge dichtheid van de keversoort die dit probleem veroorzaakt. Dit is waarschijnlijk het geval in sommige landelijke gebieden met een overvloed aan loofbomen. Het is ook mogelijk om houtworm in uw huis te krijgen omdat uw huis gebouwd kan zijn op een plaats waar ze veel voorkomen. In dat geval kunt u het probleem al hebben gehad voordat u het huis betrok.

Hoe doodt u houtworm in huis?

Schoonmaken – Zorg ervoor dat u alle plekken waar houtworm in uw huis kan zijn gekomen schoonmaakt. Dit kan alleen de binnenkant van uw huis zijn en de binnenkant van meubels buiten. Zorg ervoor dat alle aarde in deze gebieden is verwijderd en dat alle houtworm behandeling volledig is verwijderd uit de grond. – Fumigeren – Sommige deskundigen zullen u adviseren om een fumigatiemethode te gebruiken om eventuele kevers of termieten die zich in uw huis bevinden te doden. Het is echter onduidelijk of deze methode effectief of veilig is. Als u deze methode overweegt, zorg er dan voor dat u de voors en tegens ervan onderzoekt en zorg ervoor dat het iets is dat u wilt doen voordat u begint. – Doden – Als u de houtworm al in uw huis hebt gevonden, kunt u proberen ze met verschillende methoden te doden. Dennenolie is hiervoor een populaire optie, omdat het niet giftig is voor mensen en huisdieren. U kunt ook verschillende andere insecticiden en fungiciden proberen die veilig zijn voor mens en dier. – Stofzuigen – Als u houtworm op bepaalde plekken in uw huis hebt, kunt u deze plekken misschien schoonmaken met een stofzuiger om er vanaf te komen. Zorg ervoor dat uw stofzuiger leeg is voordat u hem gebruikt om de houtworm te verwijderen.

Voorkomen van houtworm in de toekomst

Er zijn een paar dingen die u kunt doen om te voorkomen dat deze kevers in de eerste plaats uw huis binnenkomen. Ten eerste moet u ervoor zorgen dat al het hout in uw huis volledig droog is. Dit betekent dat het volledig vrij moet zijn van vocht of vloeistoffen. Zorg ervoor dat er zich geen water ophoopt in het hout, want dat kan houtworm binnenlaten. Als u stukken hout hebt die buiten hebben gestaan, zorg er dan voor dat ze ook droog zijn voordat u ze weer naar binnen brengt. Als u een nieuw huis bouwt, moet u ervoor zorgen dat uw gebied geen risicolocatie voor houtworm is.

Hoe kom ik voorgoed van termieten af?

Er zijn een paar dingen die u kunt doen om termieten in de toekomst te voorkomen. Het eerste is om ervoor te zorgen dat u alle gebieden schoonmaakt die termieten schade kunnen hebben. Dit kan gewoon de binnenkant van uw huis zijn en de binnenkant van alle meubels buiten. Zorg ervoor dat alle grond in deze gebieden is verwijderd en dat alle houtworm behandeling volledig is verwijderd uit de grond. Als u vermoedt dat u termieten in uw huis heeft, wilt u er zeker van zijn dat u een professionele ongediertebestrijdingsdienst belt. Zij zullen in staat zijn om u te vertellen of er enige termieten activiteit gaande is en zij zullen in staat zijn om zich te ontdoen van hen voor je.

Samenvatting

Houtworm is een probleem dat veel mensen in hun huis hebben. Deze houtetende insecten kunnen uw huis binnendringen wanneer er rottend hout in de buurt is, of wanneer er rottend hout in uw eigen achtertuin ligt. Er zijn manieren om houtworm in uw huis te doden, en te voorkomen dat deze insecten in de toekomst terugkomen. Er zijn een paar manieren om te voorkomen dat houtworm uw huis binnendringt, en om ervoor te zorgen dat al het hout volledig droog is. Als u toch houtworm binnen hebt, kunt u proberen ze met verschillende methoden te doden. De beste manier om er vanaf te komen is echter om een professionele ongediertebestrijdingsdienst in te schakelen.